Camera inzet in Nieuwegein

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Gisteren, donderdag 15 oktober 2020, heeft de fractie van Lokale Vernieuwing samen met de mede-indieners CDA, VVD, VSP en Groep Verdam een motie met deze strekking ingediend. De bedoeling van deze motie is om de Burgemeester ertoe aan te zetten om onderzoek te verrichten naar de noodzaak, proportionaliteit en subsidiariteit van de inzet van camera-toezicht op de in het Integraal Veiligheidsplan genoemde risicolocaties, waaronder bedrijventerreinen en grote openbare parkeerplaatsen.

De bedoeling van het onderzoek is dat alle voor- en nadelen van de inzet van cameratoezicht op een rij worden gezet om vervolgens, nadat ook de juridische aspecten zijn meegewogen, te komen met een advies om deze vorm van toezicht wel of juist niet te gaan toepassen op de genoemde locaties in onze gemeente.

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft met een (krappe) meerderheid voor dit voorstel van de fractie Lokale Vernieuwing gestemd! In het tweede kwartaal van 2021 worden de uitkomsten van het onderzoek verwacht.

#lokale politiek doet ertoe!

Hier kunt u de bijdrage van fractievoorzitter Heleen Peters zien, het volledige debat kunt u terugvinden op de FB pagina van de Nieuwegeinse raad.

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *